A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk!
Termékek Menü

Kondenzációs Fali Gázkazán

Kondenzációs kazánok

Egyre népszerűbbé válnak ezek a modellek, mivel a régebbi változatokhoz képest jelentősen hatékonyabbak és energiatakarékosabbak, eközben pedig számos olyan előnnyel rendelkeznek, amitől vonzóbbá válnak. A kondenzációs kazánok kifejezetten magas hatásfokkal dolgoznak és az itthon is elérhető fűtési megoldások közül az egyik leggazdaságosabbak és leghatékonyabbak. Ha emellett tennénk le voksunkat, mindenképp ajánlott szétnézni a Meleget.hu kínálatában.

Mi pontosan a kondenzációs kazán?

A kondenzációs kazánok a fűtési folyamatuk során képződő gőzt is képesek hasznosítani a hőenergia visszanyerésére. Ez egészen pontosan úgy néz ki, hogy a szénhidrogének elégetése során a füstgázokban nagyobb mennyiségű pára keletkezik, az égéstermék pedig magas hőmérséklettel rendelkezik, de a benne lévő párából kinyerhető még rejtett hőenergia. A folyamatot kondenzációnak hívjuk: ezáltal lecsökkenthető az égéstermék hőmérséklete 40-50 fokra, a kéményen keresztül távozó plusz energia is hasznosítható. Ideális körülmények között akár 108 százalékos hatásfokot is elérhetünk a kondenzációs kazánokkal a fűtőérték 98 százalékos, és a rejtett hő 10 százalékos hasznosítása által.

Kondenzációs kazán funkciója

A kondenzációs kazánt elsősorban fűtésre, melegvíz előállítására szokták használni kisebb ipari létesítményekben, illetve otthoni környezetben. Ezen túl alkalmazható még radiátorokhoz vagy padlófűtés rendszerekhez is. Segítségükkel pedig energiát és pénzt spórolhatunk meg, és fenntarthatóbbá válik a háztartásunk is.

A berendezést legjobban alacsony hőmérsékletű fűtési rendszereknél lehet kihasználni, feltéve, ha nem dolgozik maximális hatásfokon a kazán. A szóban forgó technikát az 1970-es években alkották meg Hollandiában, ám napjainkban is jelentős igény mutatkozik iránta.

A kondenzációs kazán előnyei

Több szempontból is előnyösnek mondható a beszerelésük és használatuk. A kondenzációs kazánokra fordított összeg számítások szerint kéményes kazán esetében 4-6 éven belül térülhet meg, de zárt égésterű kazánnál sem sokkal több ez az idő, ott 5-7 évvel kalkulálhatunk.

Az előnyei között említhető a magas hatékonyság, az alacsonyabb üzemeltetési költségek és a környezetbarát működés, illetve a szabályozhatósága, lehetővé téve ezzel a fűtési rendszer optimalizálását. Szintén a pozitívumok között említhető az alacsony zajszint és a biztonság. Utóbbi azért, mert az égéshez szükséges levegő kívülről kerül be, és zárt rendszerben, tömített csöveken keresztül juttatják az épületen kívülre az égésterméket.

A kondenzációs kazán típusai

Az alkalmazási területtől és az egyedi tulajdonságoktól függően többféle kondenzációs kazán típust különböztethetünk meg egymástól. A legelterjedtebbnek és legnépszerűbbek a falikazánok számítanak. Kisebb méretük révén könnyen telepíthetők és kicsi, illetve közepes méretű ingatlanokhoz is jó választásnak számítanak. Létezik belőlük úgynevezett kombi változat, amelyek a fűtésre és a melegvíz előállítására is képesek, de egyes típusait csak fűtésre tudjuk használni.

Egy másik típusnak számít a padlóra szerelhető kondenzációs kazán, ami a talajszinten, vagy alacsonyabban fekvő helyeken helyezhető el. A padlókazánok között is több típus van, így például a nagyobb méretű épületekhez való konvencionális, a korlátozott helyekhez ajánlott lapos kivitel, de itt is megjelennek a kombi változatok és a hibridek, amelyek hőszivattyúkkal vagy napkollektorokkal kombinálhatók.

Mikor érdemes kondenzációs kazánt vásárolni?

Különösen akkor járhatunk jól egy kondenzációs kazán megvásárlásával, amennyiben új fűtési rendszer kiépítését tervezzük egy adott épületben. Legyen szó irodáról, üzlethelyiségről vagy otthonunkról, mindegyik esetben jó választás egy ilyen berendezés, amennyiben hosszú távon, környezetbarát, költség- és energiahatékony megoldást keresünk.

Akkor is ideális lehet, ha éppen egy kompaktabb méretű kis helyen is elférő, megbízható megoldásra vágynánk. A kondenzációs kazánok a fűtéstechnológiában modernnek és korszerűnek számítanak, továbbá más megújuló energiát alkalmazó technológiákkal is kombinálhatók.

Kondenzációs kazán esetén irány a Meleget.hu!

A melegvizes és fűtési rendszerek sajnos igen sok helyen nem megfelelőek manapság. A kis kazánkapacitás, az alapvetően rossz kazán megválasztása mellett több tényező is előidézheti a melegvíz hiányát, valamint télen a nem megfelelő fűtést. Egy megbízható, minőségi kazánnak az ilyen problémák megszűnnek. Kondenzációs kazánjaink a legjobb minőséget képviselik és garantálják, hogy az Ön háztartásában is megfelelő rendszer dolgozzon.

Rendezés:
Loading...
Szűrő Beállítás
Ár
Fűtőteljesítmény
Gyártó szerinti szűrés
Energiaosztály
Gyártók