A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk! Elfogadom
Termékek Menü
0

Hogyan válasszunk kéményt?

Az égéstermék elvezetés kiválasztásának főbb szempontjai.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy új kazán vásárlásakor milyen típusú égéstermék elvezető rendszerre van szükség?

Íme néhány hasznos információ: 

Az új kondenzációs kazánok többsége rendelkezik egy úgynevezett C6-os minősítéssel. Ennek jóvoltából bármilyen kondenzációs kémény gyártó termékeiből választhat az igényeinek megfelelő szempontok alapján. Fontos tudni, hogy mindenképpen szükség lesz egy indítóidom használatára, amelynek a kazán gyártójával megegyező márkájúnak kell lennie. 

Vannak azonban olyan forgalomban lévő kondenzációs kazánok, amelyek nem rendelkeznek a C6-os minősítéssel. Ezek füstelvezetése csak a gyártó saját márkás kémény elemeivel valósítható meg. pl: Bosch Condens 2000 W- hez Bosch égéstermék elvezető rendszerre van szükség. A készletekből kínálnak vízszintes és függőleges változatot is, illetve használhatóak a C6-os minősítéssel rendelkező kazánokhoz is.

Fontos elem az ellenőrzőnyílás. Ennek segítségével a kémény egyszerűen kitisztítható, ha szennyeződés kerülne bele, ezzel jelentős költséget megtakarítva. Ha nincs ellenőrzőnyílás, és a kéménybe bármilyen szennyeződés kerül, akkor szükséges lehet megbontani az egész égéstermék elvezető rendszert.

Ha egyedi méretű kéményt kell építeni, akkor a toldócsövek általában méretre vághatók, így megoldható, ha rövidebb elemre van szükség.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár
Gyártók