A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk! Elfogadom
Termékek Menü

Wifis szabályzás

Első lépés az okos otthon felé.

Először is tissztázzuk, mit jelent az intelligens otthon vagy más néven okos ház. 
A legtöbb intelligens otthon eltérő funkcióval rendelkezik, azonban mindegyiknek célja, hogy a felhasználók igényeit minnél jobban kielégítse.
Ha a hétköznapi életben használt okos eszközökhöz hasonlítjuk otthonaink épületautomatizálását azt tapasztaljuk, hogy akár okostelefont is varázsolhatunk házainkból. Mivel olyan világot élünk amely erősen digitalizálódott, és gyakorlatilag a puszta közepén is találunk internet hozzáférést az épületgépészet is az okos otthon felé tendál. Az épületautomatizálás lényege, hogy otthonunk ismeri, megtanulja igényeinket, szokásainkat, reagál az időjárás változásaira, ezáltal energiát és pénzt spórol nekünk.

Egyes vízmelegítők rendelkeznek ECO funkcióval, mely program megtanulja szokásainkat azáltal, hogy mikor kérünk melegvizet tőle. Rövid betanulási idő után a készülék csak akkor állít elő melegvizet mikor hazaérünk munkából vagy éppen reggel mikor zuhanyozni szoktunk. 

Fontos megjegyezni, hogy egy Wifis szabályzóval megokosíthatjuk kazánunkat, klímánkat is. Okostelefon segítségével távolról elindíthatjuk berendezésünket, beprogramozhatjuk, és bármit megcsinálhatunk vele amit csak akarunk.
Nagy kényelmet biztosít például a Bosch CT-100, mely érzékeli okostelefonunkat, és ha el is felejtettük előre bekapcsolni a fűtést automatikusan elindítja azt és pár perc alatt kellemes meleget varázsol otthonunkba. Továbbá telefonunk időjárás adatai alapján külső hőmérsékelet érzékelős szabályzóként is működik érzékelő nélkül, ezáltal spórol a felhasznált energia mennyiségén.

Nyári hőségben fontos, hogy ne a 40°C-os lakásba érkezzünk és izzadjunk le mégjobban mint amikor még úton voltunk. A klímákhoz legtöbbször csatlakoztatható wifi modul, mellyel munkahelyünkről elindulva bekapcsolhatjuk a klímát, hogy kellemes hőmérséklető lakásba érkezzünk.
Ezt a modult már akár a Daikin legnépszerűbb termékéhez, az FTXB sorozathoz is csatlakoztathatjuk ezáltal magasabb komfortot érhetünk el.

Okostelefonunkról gyakorlatilag már bármilyen funkciót kérhetünk készülékeinktől ézáltal tudjuk távolról is vezérelni őket. Így kényelmesen komoly energiamegtakarítást érhetünk el a fűtés és hűtés terén.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tudástár
Gyártók