A jobb felhasználói élmény, illetve a biztonságosabb használat érdekében a weboldalon sütiket használunk!
Termékek Menü

Villanybojler

Villanybojler

Egy villanybojlert talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen rengeteg helyen találkozhatunk ilyenekkel. Vásárlás előtt érdemes tisztában lenni a legfontosabb tudnivalókkal, előnyeivel, illetve milyen szempontokat vegyünk figyelembe választásnál. A Meleget.hu minőségi kínálatában megtalálhatjuk a számunkra ideális terméket.

Röviden a villanybojlerről - mi is pontosan?

Talán nem gondolnánk, de a melegvíz árammal történő előállítása hazánkban mindössze az 1960-as években kezdett elterjedté válni, így az ehhez szükséges villanybojlerek különböző típusai egyáltalán nem számítanak szokatlan látványnak a lakóingatlanokban most sem. Időnként azonban ezek a berendezések is cserére szorulnak, tehát érdemes mélyebben beleásni magunkat a témába.

Villanybojlerek alatt olyan elektromos vízmelegítőket értünk, melyek jelentős kapacitású tárolóval rendelkeznek. Ezekben, az áram révén, a benne található fűtőelemek felmelegítik a bojlerben tárolt vizet, amit felhasználhatunk a háztartásunkban. Manapság a legelterjedtebb változatnak a tároló rendszerűek számítanak, amelyek - mint az elnevezése is mutatja - tárolják a már felmelegített vizet, amit később felhasználhatunk. Léteznek átfolyó rendszerű vízmelegítők is, amik csak akkor melegítik fel a vizet, ha arra szükségünk volna.

Villanybojler előnyei

Mivel több előnye is van, így nem véletlen, hogy napjainkban is kifejezetten népszerű ez a berendezés. A villanybojlerek egyik pozitívuma, hogy bár méretéből fakadóan problémát okozhat az elhelyezése, ám könnyebbséget jelent, hogy gyakorlatilag a vízforrás közelébe bárhová tehetjük.

A villanybojlert akár más eszközökkel is összekapcsolhatjuk, némelyik modell még szolár rendszerekkel is kombinálható, a hővesztesége pedig minimális. Az elektromos vízmelegítőt többnyire a csapok közelében helyezik el, így minimalizálható a csőrendszerben keletkező hőveszteség, a bojler élettartama pedig meghosszabbítható ezáltal. Szintén előnyt jelent, hogy energiatakarékosság szempontjából is gazdaságosnak mondható.

Mikor érdemes ilyet vásárolni?

Ha a meglévő darab korszerűsítésre vagy cserére szorul, akkor továbbra is érdemes ilyenbe beruháznunk. Az energiahatékonyság szempontjából jó választásnak bizonyulhat, emellett egyszerűbb a beszerelése, mint egy gázbojleré - hiszen nem függ a gáz bevezetésétől és a hatósági engedélyektől sem -, és költséghatékonyabb is.

Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a vásárlásnál?

A vásárlást megelőzően mindenképp ajánlott mérlegelni néhány dolgot, hogy később nem érjen minket kellemetlenség, és jó beruházásként tekinthessünk a termékre. A villanybojler megvétele előtt vegyük figyelembe a méret és helyigényt, a víznyomást és a hőmérsékleti igényeket. Nézzük meg, mekkora teljesítményre lesz szükségünk, milyen a kinézett modell vízmelegítési sebessége, illetve mekkora lehet a várható vízfogyasztás. Arról is érdemes meggyőződni, hogy a gyártótól hány évre szóló garanciát kapunk a berendezésre.

Milyen időközönként szükséges kicserélni?

A bojlerek élettartama sok dologtól függhet, így a márkától, a modelltől, az üzemeltetési körülményektől és a karbantartástól is. A legtöbb esetben 10-15 év lehet az az idő, ami után gyakrabban fordulhatnak elő komolyabb meghibásodások, és érdemes a cserét választani. Sokat tehetünk azért, hogy nőjön az élettartama: bár a villanybojlerek napi karbantartást nem igényelnek, időnként szükség van a vízkőtelenítésére és az aktív anód felülvizsgálatára, esetleg annak cseréjére.

Álló vagy fali villanybojlerre lenne szükség? Megoldás a Meleget.hu-nál!

Amennyiben fontos számunkra a kényelem, a biztonság és az energiatakarékosság, érdemes minőségi kínálatból kiválasztani a lakásunk vagy üzlethelyiségünk adottságainak, és persze a felmerülő egyéb igényeinknek megfelelő villanybojlert. A Meleget.hu áruházában minőségi kínálatból prémium termékek között válogathatunk, miközben VIP kiszolgálás és exkluzív nagyker ajánlatok várjnak minket.